The Law Offices at Waltham Watch Factory

Typical open office. Admin. assistants on the right and closed offices on the left.

Office Kitchen/Cafeteria with original stair.

Hallway with closed offices on either side. Reception desk to the right.

Closed office wall detailing shows more privacy for those higher ranking in the office environment.

The main reception area was designed to fit in with the industrial quality of the existing building.

Floor plan detailing offices. workstations, kitchen, reception, library and meeting spaces.

Description

This was a project for Interior Studio IV during undergrad year three. The site for this commercial design project was at the historic and sprawling Waltham Watch Factory building in Waltham, MA. Only Part of the 5th floor and the 6th floor tower ramparts were used for this project. The Office caters to 4 different practices of law with each practice having a number of partners, associates and admins. Paralegals were shared between practices. This idea effected how the space was organized. The concept for this project was to keep a bit of the industrial factory feel and materiality walls were designed in to have an unfinished, informal quality to them.

For

Interior Studio IV – Summer 2009